APSCE ANNUAL REPORT

A local organisation, the APSCE (Asia-Pacific Centre for Sustainable Enterprise) asked Liveworm Studio to design the layout for their annual report. I worked with fellow designer Jack O’Toole on a clean and simple layout that was flexible enough to show the different types of information and imagery required.

To add interest to the design, we coloured sections in differing greens while using diagonal lines, geometrical shapes and subtle accents to add warmth to the corporate design.

The layout contains a large amount of “white” space. This allowed us to space the information out in small, manageable doses, giving the reader room to breathe. This type of report needs to be presented in a visually attractive way that won’t overwhelm the audience it’s intended for. We also used a rigid grid system to bring images and text together into something functional and elegant.

Image of corporate annual report layout design
Image of corporate annual report layout design by Laura Gibbs
Image of corporate annual report layout design by Laura Gibbs
Image of corporate annual report layout design by Laura Gibbs